Oljebyte BMW

Oljebyte BMW


Vad kostar ett oljebyte på en BMW?

Om din BMW behöver ett oljebyte så visar vår prisberäknare från MekaExperten, ett fast pris för oljebyte på BMWbilar.

Vi på MekaExperten har färdig uträknad pris som passar just för din bil, på vår uträkning inkluderar rätt mängd av motorolja, ett hög kvalitets oljefilter samt arbetskostnaden, oljeplugg + packning byts ut mot en ny vid behov och blir inget extra tillägg på det. Arbetstiden på ett oljebyte överskrider inte 60min.

I vår uträkning ingår dessa punkter:

  • Tömmer motor med olja.
  • Oljefilter byts ut mot en ny.
  • Ny motorolja fylls i.
  • Motor oljenivå kontrolleras till max nivå.

Vi använder oss endast av kvalitets delar! De är hållbarast för våra kunder och bilar för rimliga priser.

Samt gör vi dessa punkter som kan vara sällsynta:

  • Vi stämplar serviceboken.
  • Service protokoll.
  • Service räknare nollställs.
  • Bilen får en notering på Car.Info om när bilen har varit servad vid vilket miltal. (kan raderas om önskas).

Vid ett oljebyte hos MekaExperten i Masmo, kontrolleras BMW bromsar fram & bak hur många procent som återstår, för din och andras trygghet. (ingår) Vi befinner oss i Masmo.

Ett genomsnittspris på oljebyten  1998kr beroende på oljebyte service delar & olja volym.

Priserna varierar mellan 

Min.   –   Max. 

1000kr – 5500 kr 

Olja byte på BMWbilar

Att regelbundet byta olja är det bästa sättet att förlänga livslängden på din motor. Syftet med oljan är att smörja motorn och att förhindra att motorn slits snabbt. Därmed är regelbundna oljebyten en av de viktigaste åtgärderna du kan göra för din bil. En annan viktig fördel med regelbundna oljebyten är att nya oljor renar och smörjer motorn, vilket i sin tur ger mindre bensinförbrukning och mindre utsläpp.


Få ditt pris på oljebyte – BMW

Hur beräknas kostnaden för ett oljebyte på din BMW?

Som med de flesta reparationer och underhåll, är majoriteten av kostnaden baserad på fastpris hos oss. Total kostnad är baserad för reservdelar som motor olja, filter som måste bytas, samt arbetskostnaden Oljeplugg bytes vid behov utan några extra tillägg på priset.

Hur vet jag om oljan måste bytas?

Majoriteten av bilar har en oljelampa som lyser upp när oljan måste bytas eller fyllas på. Ett oljebyte görs årligen eller görs ett oljebyte vid 1 500 mil rekommenderas. Ju äldre oljan blir desto mer ökar halten av metallpartiklar och förbränningsrester från bränslet. Detta sliter på bilens motor. Det finns även andra tecken som indikerar att oljan måste bytas och är bra att ha i baktanke. Om bilen har för lite olja så gör friktionen att värmen blir för hög och att motorn riskerar att haverera. Om motorn ger ifrån sig konstiga ljud när den startas eller kör så kan detta vara ett tecken på att motorn inte är tillräckligt smord. Du kan också visuellt kontrollera oljan. Ny olja har en len och ljusbrun färg medan gammal olja är smutsig och svartnar. Märker du att oljan är smutsig så bör den bytas snarast. Oljan i din BMW spelar en viktig roll för att säkerställa en välfungerande motor. Oljan fungerar både som smörjmedel och kylmedel, och är avgörande för att din motor ska leva ett långt och friskt liv.

Få ditt pris på oljebyte – BMW

Fast pris på olika uppdrag

Fasta priser för olika servicepaket 

Fasta priser för broms- & bromsskivor byte

Fasta offerter för kamremsbyte

Fasta priser för kopplingsbyte

Fasta priser för oljebyte

Läs mer om:

BMW Service & Underhåll

BMW Service intervallBMW Service prisBMW ServiceintervallerBMW Value service priserByta olja bilByta olja StockohlmKampanj oljebyteOlje byte pris BMWOljebyte prisOljebyte StockholmVad ksotar ett oljebyte på en BMW?

Comments are disabled.

Hej, Hur kan vi hjälpa dig?