Vad är ett oljefilter?

Oljefilter & motor

Få fast pris på oljebyte

Ett oljefilter utför det den kallas för, den filtrerar oljan i motor oljesystemet, det är en del av motorns överlevnad tillsammans med motorolja, men just nu skall vi fokusera på oljefiltret.

En konstruktion som framställer en väl fungerande motor, oftast är den lika stor som en cola-burk, filtrets uppdrag är att filtrera bort alla föroreningar. Din bils motor drivs av explosioner som bidrar till värme och sot, olja är för att smörja dessa rörliga delar i den höga värmen, soten transporteras till oljefilter huset genom oljan som innehåller partiklar, sot, och försämrad olja som fastnar i oljefiltret i oljefilter huset, oljefiltrets uppgift är att rena oljan.

Det som sliter motorns inredelar, täpper igen oljekanaler är oftast av sena oljebyte intervaller, partiklar av smuts riktigt gammal olja ifylld med sot som bildas till klumpar lika stora som små stenar som filtreras bort av oljefiltret och räddar motorn. När oljetrycket sjunker p.g.a. dåliga olja smörjs motorn inte tillräckligt för att drivas, den kan ta skada, rosta av motorn högst upp i toppen och det är inga bra tecken alls, motorlampan kan börja lysa p.g.a. komponenter som tappar oljekontakt och tar skada, motorprestanda anpassas för att motorn ej skall ta mer skada, vissa modeller anpassas inte prestandan utan, effekten sjunker så du får en slöare motor, så orkar den inte driva lika effektivt som en nyservad om det är inte försent ännu.

Vid ett oljebyte, märker du att oljan är svart och tjock måste den bytas igen om snar framtid, kör bilen 1-2 veckor och byt ut oljan engång till för att spola igenom motorn med ren olja, det är bäst så för oljekanalerna och motorns inre delar och komponenter.

Få fast pris på oljebyte

Vad är ett oljefilter?

Läs mer om:

MekaExperten - Blogg

Att byta ett oljefilterByta oljaHur ofta ska jag byta motorolja?oljebyteOljebyte prisVad är ett oljefilter?Vad gör motorolja?

Comments are disabled.

Hej, Hur kan vi hjälpa dig?