Oljebyte BMW

Oljebyte BMW


Oljeservice BMW Pris

Få fast pris på oljebyte

Hur skall jag kontrollera motoroljan?

När du äger en modern BMW kan det vara enkelt att du känner dig säker med olja, och vänta tills din BMW ger dig ett meddelande att oljan behöver bytas, även om det är så brukar det vara bra att kontrollera oljenivån för din egen fördel.

Hur kontrollerar jag  motoroljan?

 • Parkera bilen på plant underlag, vänta 5-10min så oljan rinner av till oljetråget. Parkerar du bilen på plant underlag övernatten kan det vara en smart ide att kontrollerar oljan innan du startar bilen så slipper du vänta.
 • Att kotrollera oljenivån när motorn körts varm är bättre eftersom varmolja ökar i volym.
 • Lås upp motor huven, öppna motorhuven, dra upp oljestickan, torka av den med papper eller trasa, titta ortdentilgt hur den ser ut, det kan stå min & max nivå.
 • Sätt tillbaka den där den drogs upp, dra upp oljestickan och kontrollera oljenivån, kolla att oljan pekar mellan min & max nivå. Täcks inte oljan mellan min & maxstrecken, skall du fylla i olja försiktigt och noggrant lite i taget så de täcker mellan min & max strecken.
 • Glöm inte att använda samma motorolja kvalitet och viskositet, annars kan du riskera förstöra motoroljans funktioner och egenskaper.

Du hittar information om rätt olja som passar din bil i bilens servicebok, eller service dokument där brukar det stå vilken viskostiet och oljemärke som använts till din bil för att fylla på rätt olja. Annars kan du kolla i bilens manual. De populära märken du kan använda mellan som BMW godkänt är Mobil1, Total, Castrol, Liqui MOLY, Etc.

Glöm inte att byta oljefilter när motoroljan byts.

Vad händer / betyder det om motorolja är för låg?

Är motorolja nivån för låg? Nu gäller det att åtgärda det genast! När motor oljenivån är för lång smörjs inte motorn som den ska, detta skapar mer slitage än vad man tror, fyll på olja som ska vara rätt t.ex. 5W 30 ESP och samma märke som kan variera mellan Mobil1, Total, Castrol etc. eftersom de har olika kvalitets nivåer och hållning.

Kontrollera motoroljan på morgonen när bilen stått över natten, kontrollera olja när du kört 80-100mil eller en gång varje 25-30 dagar. Vi rekommenderar att kontrollera oljan innan du åker på en lång åktur kan vara en resa 500km bort och tillbaka.

Ser du att oljan är mörkbrun eller börjar bli brun rekommenderar jag att du tar och byter oljan så du inte sliter på motorn och håller bränsleförbrukningen låg det är ekonomiskt smart.

När ska jag byte olja? När ska jag göra service på min BMW?

Vanligtvis byts motoroljan vid på en service, sedan kan det bero på vilken service man ber om eftersom normalt sätt på BMW har man en digital service bok som man kan kontrollera på BMW display och begär man att verkstaden skall utföra endast det som står där då kanske ett oljebyte inte ingår, därför kan det vara smart att kontrollera bilens service häfte eller service bok, där står det vad som har gjorts med bilen, alternativt all dokument.

Det finns en huvud regel som talar om att din BMW skall byta olja varje 1500mil. Du kan alltid kontakta oss eller din lokala bilverkstad för att kontrollera vad som din BMW behöver för underhåll.

Få fast pris på oljebyte

Vad händer när du gör ett oljebyte på din BMW?

Din BMW motor smörjs betydligt bättre än med åldrad motorolja, oljan fungerar bättre med bränsleekonomin, bränsleförbrukningen minskar, vid en oljeservice håller motorn sig välsmord och hålls ren i sin funktion.

Gammal olja samlar på sig sot, bränsle, oljan förbrukas och smörjer sämre samt att den bildas friktion i motorn när man vill ha den väl smord kan det vara bra att hålla regelbundna oljeservice byten.

Kyler oljan verkligen ner motorn på min BMW?

Motorolja har egenskaper som håller motorn friktionsfritt gör att samtliga metall delar som rör sig i motorn håller sig flytande i olja, och tack varje oljan håller sig motorn betydligt längre med mindre motor problem elektroniskt som mekaniskt.

Tack varje en olja som håller motorn arbetar friktionsfritt, kyler den av motorn.

Kan motorn påverkas om jag väntar med oljebyte?

Ja. En BMW motor är känslig för åldrad olja, och kan komma förbruka det eftersom oljekvaliteten sjunker, motor smörjs inte som den ska och skapar slitage det är mindre bra än vad du tror. De skapar problem med bilen där du kan komma byta dyra kompeneter på din bil eftersom den blir inte väl servad som den borde. Det blir billigare i längden med ett oljebyte, som att tanka bilen en full tank som håller minst 6månader till. Jag brukar byta olja på min bil vid varje säsong byte när jag byter mina däck.

Hur räknar ni ut priserna på oljebyte?

Klicka här för att se pris på din BMW. Välj vilken modell och årsmodell samt motor typ så får du fram priset, det går snabbare än att vänta på en offert.

Såhär räknar vi ut oljebyte.

Vad vi gör & hur vi byter oljan:

 • Tömmer motor med olja.
 • Oljefilter byts ut mot en ny.
 • Nytt motorolja fylls i.
 • Motor oljenivå kontrolleras till max nivå.
 • Vi använder oss endast av kvalitets delar! De är hållbarast för våra kunder och bilar för rimliga priser.
Samt:
 • Vi stämplar serviceboken.
 • Service protokoll.
 • Service räknare nollställs.
 • Bilen får en notering på Car.Info om när bilen har varit servad vid vilket miltal. (kan raderas om önskas)

Få fast pris på oljebyte

BMW Service & Underhåll

BMW Oljebyte prisoljebyteOljebyte pris

Comments are disabled.

Hej, Hur kan vi hjälpa dig?