Hur ofta ska jag byta motor olja?

Hur ofta ska jag byta motor olja?

När ska jag byta motor olja?

När ska man byta motorolja?

Få fast pris på oljebyte

Dessa frågor får jag jämnt, och jag förstår dig, det är inte så enkelt att veta när man är ingen bilproffs, nyligen tagit körkort eller köpt en bil men jag gör det enkelt för dig i beskrivningen så skall inte vara så svårt eller jobbigt😊

Motor olja – motor olja underlättar bilens kallstart, du får topp effekt av din motorn, bränsleekonomin håller sig till en bra grad, avgas halterna håller sig låga och påverkar inte vår miljö – och det behövs eftersom vi vill överleva.

Dock sköter allt sig som det ska så länge du håller koll på oljan och håller den i fräscht skick, det är viktigt att du håller oljebyte intervallerna regelbundet, jag personligen byter olja på min bil varje gång jag byter till sommar eller vinterdäck eftersom jag tycker att underhålla motorn med olja skadar inte, 1. Bränsleekonomin sjunker. 2. Jag får mer effekt utav motorn som hjälper mig att köra om bilar när det behövs, 3. Jag tar hand om miljön 4. Jag skyddar motorn från större motorreparationer och skador så hur som helt har jag gått plus på det, jag brukar räkna det som ett fullt tänk som håller till nästa däcksäsong byte och det är lång tid.

Vanligtvis är motor tillverkarnas rekommendationer är ett oljebyte på 1 500 mil eller 1år på vissa, jag tycker att 1år är för lång tid, vid varje kall start kommer det en liten mängd bränsle i oljan eftersom det sprutas in så mycket bränsle i förbränningsrummen för att hjälpa motorn att värmas upp väldigt snabbt, jag tycker att bränslemängden ökar gång på gång efter ett år kan motorolja sänkts eftersom oljekvaliteten sjunker i motorn och tätningar tätar inte lika bra som det ska, tätningarna försämras med äldre oljor speciellt när bränsle mängden ökar, eftersom oljetätningar håller inte bra ihop med bränsle eftersom de är för olja och inte bränsle.

Och mängden på oljan kan öka eftersom det kommer in bränsle i oljesystemet, som inte förbränns eftersom oljans kvalitet håller sig i bra skick och tack vare regelbundna oljebyten, men när man hoppar över ett oljebyte så blir det så.

Att inte byta olja regelbundet, kan bryta ner motoroljan kvalitet och smörjningen sjunker eftersom oljekvalitén sjunker, det kan orsaka alvarliga problem med din bil, oljan kan bli tunnare, ger mindre smörjning och skydd så kan de bildas friktion metall mot metall och det är det värsta, de vill ingen att de ska hända, de skapar slitage och sliter ut motorn.

Det längsta man kan vänta till med ett oljebyte tycker jag är att när serviceindikator börjar lysa eller varna för service då är det precis på gränsen av oljekvalité innan den försämras på högsta nivå.

Få fast pris på oljebyte

Läs mer om:

MekaExperten - Blogg

bytaHurjagmannäroftaoljaoljebytePrisserviceServiceintervallstockholm

Comments are disabled.

Hej, Hur kan vi hjälpa dig?